ARNE SLOT EN PETER BOSZ MOGELIJKE OPVOLGERS ERIK TEN HAG BIJ MANCHESTER UNITED

The Athletic heeft in een analyse Arne Slot van Feyenoord en Peter Bosz van PSV genoemd als mogelijke opvolgers van Erik ten Hag. Laatstgenoemde kent een moeilijk seizoen bij Manchester United, dat al in de groepsfase van de Champions League werd uitgeschakeld en zevende staat in de Premier League. In Engeland wordt al maanden gespeculeerd over een mogelijke opvolger.

The Athletic schrijft dat de eerdere opvatting over het 'Manchester United-DNA' gebaseerd waren op 'snel, direct, aanvallend voetbal, gebouwd op dominantie en veel energie'. Op die manier komt onder meer Slot bovendrijven. "Arne Slot leidde Feyenoord vorig seizoen voor de tweede keer in ruim twintig jaar naar de titel met zijn aanvallende voetbal en hoog druk zetten. Cruciaal is dat Slot wordt geprezen vanwege zijn vermogen om spelers te verbeteren en de jeugd te ontwikkelen, waarbij Feyenoord een ploeg opstelt waarvan de gemiddelde leeftijd de vierde jongste in de competitie is", zo klinkt het.

"Op een soortgelijke manier heeft de energieke speelstijl van Peter Bosz ervoor gezorgd dat PSV dit seizoen de sterkste ploeg is in de zeven beste competities van Europa, waarbij geen enkel team meer dan 2,8 xG zonder strafschoppen per 90 minuten scoort", vervolgt het medium. "Kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League heeft Bosz' team verder in de schijnwerpers gezet. Met vier wedstrijden te gaan en negen punten voorsprong op de nummer twee kan de titel PSV bovendien bijna niet meer ontgaan."

Lees ook:

Eredivisie-transfer in de maak: 'Ik kan het niveau van Ajax aan. Dat durf ik wel te zeggen'

Mocht Manchester United het te pijnlijk vinden om een Nederlandse trainer te vervangen door een andere Nederlandse trainer, dan lijkt Rúben Amorim de beste kandidaat. De Portugees is al veelvuldig genoemd bij Liverpool als opvolger van Jürgen Klopp. "Het is begrijpelijk waarom de 39-jarige zo gewild is. Amorim leidde Sporting Portugal naar hun eerste landstitel in negentien jaar in het seizoen 2021/22 en lijkt op weg om nog een landstitel te winnen, gezien zijn team zeven punten los staat met nog vijf wedstrijden te gaan."

2024-04-19T09:11:58Z dg43tfdfdgfd