GEEN VERKENNING LBL VOOR VAN DER POEL, CONCURRENT POGACAR TROTSEERT WEL HET SLECHTE WEER

De twee kemphanen behoren te de favorieten deze zondag in Luik. Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar maken allebei kans op de zege in alweer het een-na-laatste monument van dit jaar. Van de Waalse Pijl hebben we geleerd dat de regen, wind en kou een grote rol spelen in de Ardennenklassiekers. Deze barre temperaturen zorgen ervoor dat de beide heren voor een verschillende voorbereiding kiezen richting zondag.

De concurrenten en tevens vrienden kozen beiden voor een voorbereiding in zonnige oorden om optimaal aan de start te kunnen verschijnen in Luik-Bastenaken-Luik. Waar Mathieu van der Poel in Spanje zijn trainingsritten afwerkte, genoot Pogi van de zonnestralen op de fiets in Monaco. Een flink stuk beter dan de omstandigheden in de Waalse Pijl dus. De weergoden zijn echter niet van gedachte veranderd en daags voor het monument is het nog altijd bar en boos.

Hierom heeft Mathieu van der Poel er vrijdag voor gekozen van zijn verkenning af te zien, zo meldt Het Nieuwsblad. Ieder risico wordt zo vermeden door de wereldkampioen. Daarentegen heeft Pogačar er wel voor gekozen om de wegen te verkennen. ‘Enkel’ de laatste negentig kilometer staan voor de Sloveen op het programma. Zo laat de kopman van UAE Emirates het lichaam al even wennen aan de omstandigheden, terwijl Van der Poel het liefst de krachten spaart voor zondag.

2024-04-19T09:46:27Z dg43tfdfdgfd